ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΤΡΑ!

Μία νέα χρονιά ξεκινά με την ελπίδα να είναι μια κανονική γεματη ποδόσφαιρο χρονιά!

Η ομάδα μας συμμετέχει για δευτερη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α Κατηγορίας των πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαίας έπειτα απο μια πρώτη αυτή τη περσινή που διεκόπει στην 6η μόλις στροφή.

Πάντα με συγκεκριμμένη αφωνιστική φιλοσοφία, αυτή της προσπάθειας απόδοσης καλού σύγχρονου ποδοσφαίρου, με αθλητές που με προσπάθεια και κόπο έχουν οδηγήσει την ιστορική μας ομάδα απο τις χαμηλότερες κατηγορίες σε αυτή.

Με φιλάθλους που στα δύσκολα αποτελέσματα χειροκρότησαν τις προσπάθειες αυτών των παιδιών αλλα και στηρίζουν έμπρακτα την αγνή/ανιδιοτελή προσπάθεια όσων διοικητικά προσπαθούν.

Πώς θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα……..

Οι ομάδες έχουν χωριστεί σε 3 Ομίλους (3Χ10) με γεωγραφικά κριτήρια

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος (συνολικά 18 αγωνιστικές) θα ακολουθήσει η β’ φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι 4 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-4) από κάθε Όμιλο (συνολικά 12 σωματεία).
Οι ομάδες αυτές θα ξεκινήσουν στην β’ φάση με βαθμούς BONUS, ανάλογα με την τελική τους κατάταξη στην α’ φάση. Συγκεκριμένα, με ΤΡΕΙΣ (3) βαθμούς πριμοδοτούνται τα σωματεία που κατέλαβαν την 1 η θέση σε κάθε Όμιλο, με ΔΥΟ (2) βαθμούς τα σωματεία που κατέλαβαν την 2 η θέση, με ΕΝΑΝ (1) βαθμό τα σωματεία που
κατέλαβαν την 3 η θέση και χωρίς βαθμό (ΜΗΔΕΝ) τα σωματεία που κατέλαβαν την 4 η θέση σε κάθε Όμιλο.
Στην συνέχεια οι 4 ομάδες του κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν ΜΟΝΟ με τις υπόλοιπες 8 ομάδες των δύο άλλων Ομίλων σε ΜΟΝΕΣ συναντήσεις, μετά από κλήρωση. Συνεπώς, οι ομάδες του κάθε Ομίλου δεν θα αγωνιστούν ξανά με αυτές που αντιμετώπισαν στην α’ φάση του πρωταθλήματος.
Το σωματείο που θα καταλάβει την 1 η θέση στην τελική κατάταξη της β’ φάσης (συνολικά 8 αγωνιστικές) θα ανακηρυχτεί ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ της ΕΠΣ Αχαΐας και θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣΑ στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Μετά την ολοκλήρωση της α’ φάσης του πρωταθλήματος (συνολικά 18 αγωνιστικές) θα ακολουθήσει η β’ φάση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι 6 τελευταίες ομάδες (θέσεις 5-10) από κάθε Όμιλο (συνολικά 18 σωματεία).
Οι ομάδες αυτές θα ξεκινήσουν στην β’ φάση με βαθμούς BONUS, ανάλογα με την τελική τους κατάταξη στην α’ φάση. Συγκεκριμένα, με ΠΕΝΤΕ (5) βαθμούς πριμοδοτούνται τα σωματεία που κατέλαβαν την 5 η θέση σε κάθε Όμιλο, με ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) βαθμούς τα σωματεία που κατέλαβαν την 6 η θέση, με ΤΡΕΙΣ (3) βαθμούς τα σωματεία που κατέλαβαν την 7 η θέση, με ΔΥΟ (2) βαθμούς τα σωματεία που κατέλαβαν την 8 η θέση, με ΕΝΑΝ (1) βαθμό τα σωματεία που κατέλαβαν την 9 η θέση και χωρίς βαθμό (ΜΗΔΕΝ) τα σωματεία που κατέλαβαν την 10 η θέση σε κάθε Όμιλο.
Στην συνέχεια οι 6 ομάδες του κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν ΜΟΝΟ με τις υπόλοιπες 12 ομάδες των δύο άλλων Ομίλων σε ΜΟΝΕΣ συναντήσεις, μετά από κλήρωση. Συνεπώς, οι ομάδες του κάθε Ομίλου δεν θα αγωνιστούν ξανά με αυτές που αντιμετώπισαν στην α’ φάση του πρωταθλήματος. Από την τελική κατάταξη που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της β’ φάσης (συνολικά 12 αγωνιστικές) θα ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ στην Β’ Κατηγορία οι ΟΚΤΩ (8) τελευταίες (θέσεις 11 η έως και 18 η ).

Στην περίπτωση που υποβιβαστεί σωματείο-μέλος (ή σωματεία-μέλη) της Ένωσής μας από την Γ’ Εθνική, θα υποβιβαστεί ακόμα ο αντίστοιχος αριθμός ομάδων από την Α’ Κατηγορία (από την τελική βαθμολογία της β’ φάσης).

Ένα δύσκολο πρωτάθλημα οπως αντιλαμβανόμαστε όλοι που αναμένεται να ξεκινήσει στις 25-26 Σεπτεμβρίου!

Ο όμιλος μας περιλαμβάνει τις παρακάτω ομάδες:

Το πρόγραμμα της ομάδας μας για τον πρώτο Γύρο έχει ως εξής:

Καλή αρχή στην ομάδα μας και σε όλες τις ομάδες χωρίς τραυματισμούς!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s