ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λέγονται και γράφονται πολλά τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα γεγονότα του αγώνα της ομάδας μας με τον Απόλλωνα Εγλυκάδος.

Θέλουμε να ενημερώσουμε πως ως Διοίκηση της ιστορικής τοπικής ομάδας αυτά που λέμε τα εννοούμε και τα πράττουμε. Έτσι κάναμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Επειδή αγαπάμε τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο, τους αθλητές ανεξαρτήτως χρώματος και φανέλας, το τόπο μας και είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή βίας θέλουμε να γνωρίζουν όλοι τα εξής:

1ον Οι διαπληκτισμοί αθλητών μεταξύ τους είναι απαράδεκτοι και τους καταδικάζουμε ανεξάρτητα με το ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια.

2ον Στον εν λόγο αγώνα οι πόρτες του γηπέδου καθ’ όλη τη διάρκεια του αλλά και μετά τη λήξη του ήταν ανοικτές και εντός του γηπέδου (εντός αγωνιστικού χώρου) υπήρχαν άτομα άγνωστα σε εμάς και αδήλωτα στο Φύλλο Αγώνα ενώ στο χώρο των αποδυτηρίων (γήπεδο μπάσκετ, που θεωρείται και αυτός αγωνιστικός χώρος) υπήρχαν επίσης αρκετά άτομα άγνωστα σε εμάς.
Σε απόδειξη των παραπάνω καταθέσαμε φωτογραφίες απο τη διάρκεια του αγώνα στις οποίες διακρίνονται ξεκάθαρα τα παραπάνω άτομα εντός του γηπέδου και στους χώρους του.
Η γηπεδούχος ομάδα, ο Διαιτητής και ο παρατηρητής είναι σαφώς υπεύθυνοι για όσα έγιναν από εξω αγωνιστικά άτομα εφόσον σε καμία στιγμή του αγώνα δεν μερίμνησαν να ασφαλίσουν το γήπεδο!

3ον Θέλουμε στη συνέχεια με κάθε ειλικρίνεια να διαβεβαιώσουμε ότι κανείς φίλαθλος της ομάδας μας δεν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο αφού ως φίλαθλοι του Αετού Ρίου Α.Ο. μαζί με πολλά μικρά παιδιά από τα τμήματα των ακαδημιών μας παραμείναμε στη αριστερή μεριά της κερκίδας που βρίσκεται απέναντι και σε μεγάλη απόσταση από το σημείο που έγιναν τα απαράδεκτα επεισόδια.
Δε το αναφέρουμε μόνον εμείς αλλά σας παραπέμπουμε στα τοπικά ΜΜΕ στα οποία με δηλώσεις τους φίλαθλοι της ομάδας μας που βρέθηκαν στο συγκεκριμένο αγώνα με τα παιδιά τους επιβεβαιώνουν ότι κανένας φίλαθλος της ομάδας μας δεν εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο.
Είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζονται ως φίλαθλοι του Αετού Ρίου Α.Ο. στοιχεία που ενεπλάκησαν σε τέτοια επεισόδια και είναι προσβλητικό για την ομάδα μας, την ιστορία της, το χωριό μας και προς τους υγιείς φίλαθλους που ακολουθούν την ομάδα μας μαζί με μικρά παιδιά για να περάσουν ένα όμορφο κυριακάτικο πρωινό.
Θέλουμε να γνωρίσουμε σε όλους το αδιαμφησβήτητο γεγονός πως μόλις διακρίναμε από απόσταση ότι γίνεται είσοδος εξω αγωνιστικών ατόμων στον αγωνιστικό χώρο και φοβούμενοι για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και εκπροσώπων μας εμείς καλέσαμε την Άμεσο Δράση και καταθέσαμε στην ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ βεβαίωση από την εν λόγο υπηρεσία. Δέν μερίμνησε ουδείς άλλος εκτός από εμάς να πράξει το αυτονόητο!

4ον Το φύλλο αγώνα που έχουμε λάβει μετά τη λήξη του αγώνα είναι διαφορετικό από αυτό που παραδόθηκε στην ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ (σε αυτό που παραδόθηκε στην ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ υπάρχουν σβησίματα και επανεγγραφές) για αυτό το λόγο καταθέσαμε το δικό μας αντίγραφο στο οποίο θα διακρίνονται εμφανώς οι διαφορές.

5ον Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε πως ο εκπρόσωπος της ομάδας μας κος Κατσιμήγας Απόστολος (ο οποίος είχε μαζί του στο πάγκο τον 14χρονο γιό του Δημήτρη) ουδέποτε επετέθει εναντίον ποδοσφαιριστή. Αντιθέτως έσπευσε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους και να προστατεύσει τους αθλητές μας οδηγώντας τους στα αποδυτήρια με μεγάλη δυσκολία από την επίθεση που δέχονταν και θεωρούμε ότι ο κ.Διαιτητής παρανόησε τις ενέργειές του, λόγο της έντασης των στιγμών και το κατανοούμε αλλά ουδέποτε ο κος Κατσιμήγας χειροδίκησε.

7ον Οι αθλητές μας αποχώρησαν από το γήπεδο πολλοί εξ αυτών με χτυπήματα, δε χρειάστηκαν ευτυχώς όμως να μεταβούν στο νοσοκομείο. Χαρακτηριστική δε η περίπτωση του αθλητή μας Μίντζα Θεοφάνη που του έσχισαν το χείλος με χτυπήματα.

8ον Είναι στενάχωρο ότι ουδέποτε δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας σχετικά με τους χτυπημένους αθλητές μας. Αντίθετα με τα όσα εμείς πράξαμε επικοινωνώντας με τους αθλητές του Απόλλωνα Εγλυκάδος, για να ενημερωθούμε για τη κατάστασή της υγείας τους και να τους ευχηθούμε να είναι όλα σύντομα περαστικά και να μη συμβούν ποτέ ξανα τέτοιες καταστάσεις. Χαιρόμαστε που όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Αναμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις της ΕΠΣ ΑΧΑΙΑΣ και θεωρούμε πως ως φιλοξενούμενοι σε ένα γήπεδο τουλάχιστον κάναμε κάθε τι που θα έκανε κάθε νοήμον άνθρωπος,κάναμε το χρέος μας απέναντι σε κάθε μορφή βίας, κάναμε κάθε τι δυνατό για να διαφυλάξουμε αυτά που πιστεύουμε και έχουμε ως αρχές ως άνθρωποι.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s